top of page
tugcegulirmak

Vestel, her alanda cinsiyet eşitliğinin peşinde



Vestel, hayatın her alanında kadın-erkek eşitliği anlayışını benimsemeye ve kadının toplumda, iş hayatında ve ekonomik hayatta güçlendirilmesi konusundaki çalışmalarını sürdürmekte. Aynı zamanda “Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri”ni benimseyen bir marka olarak, kadınların ekonomik yaşamın içinde tüm sektörlerde ve her düzeyde yer alabilmeleri için çalışmalarını yürütmekte.

 

Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, 6 Mart Çarşamba günü Raffles Hotel’de Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu’nun misafiriydik. Markanın, kadınlar için hayata geçirdiği geçmişteki projelerini ve bunların çıktılarını; güncel projelerini ve ne yönde ilerlediklerini; sürdürülebilirlik çalışmalarında toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemi dinledik.

 

Bunlardan biri ve en farklısı 2019’da başlatılan ve “Vestel Servis Akademi” altında yer alan “Kadın Teknisyen Eğitim Projesi”. Proje kapsamında Vestel yetkili servislerinde çalışan müşteri temsilcilerine, teknisyenlik eğitimi verilerek satış sonrası teknik destek ekiplerinde çalışma imkânı sunulmakta. Proje kapsamında 2023 yılı sonunda toplam 88 kadın teknisyen adayı uygulamalı teknik eğitimleri başarıyla tamamladı ve bugün bu adaylardan 43’ü sahada aktif olarak görev almakta.

 

Bir diğer önemli çalışması “Herkes İçin Eşit Bi’Hayat Mümkün” söylemiyle gönüllülük esasına dayanan, farkındalığı artıran projeler geliştirmek üzere kurulan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Grubu”. Bu projeye dahil olan çalışmalar, “Mutlu Bi’Anne”; “Özel Sağlık Sigortası” poliçesinin “Annelik Teminatı” kapsamının iyileştirilmesi ve Vestel’in de dâhil olduğu Zorlu Holding Grup şirketlerini kapsayan “Ev İçi Şiddeti Önleme Politikası”.

 

2021 yılında başlayan “Elim Sende’ projesi” ise Toplumsal Cinsiyet Eşitliği (TCE) Çalışma Grubu, Vestel, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Konuk Evi Müdürlüğü ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) iş birliğinde yürütülmekte. Projenin ilk aşamasında fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik ve sözlü istismara veya şiddete uğrayan kadınların psikolojik, sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümü sürecinde korunma ve barınma ihtiyaçlarını karşılayan kadın konukevlerinin, beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri ihtiyaçları karşılanmakta; ikinci aşamada ise kadın konukevinden ayrılarak bağımsız bir yaşam kuran kadınların, yerleştikleri konutun beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri karşılanmakta.

 

Kadınlar için hayata geçirdiği diğer projesi tasarım alanında, aslında en güçlü olduğu alanlardan birinde. Marka bu projede Tasarımcı Aslı Filinta ile bir tasarım yolculuğuna çıktı. Projede teknoloji, tasarım, kadın ve kolektif çalışma bilinci bir araya getirildi. Anadolu kültürünü ve sanatını yaşatma vizyonuyla ortaya çıkan yeni retro serisinde, Anadolu tarihi için son derece önemli olan sanat dalları bir araya getirildi. Serideki ürünleri tasarlarken klasik yöntemlerle değil; özgün bir yorumla, hayatın ve evin içindeki farklı kullanım alanlarını buluşturuldu. Seri için tasarlanan motifler, Geleneksel Türk sanatları mezunu kadın sanatçılar tarafından ürünlere tek tek elle boyandı.

 

Spor ise Vestel’in yıllardır desteklediği, öncü olduğu bir alan. Toplumun gelişimini kendi gelişimine eş değer gören bir marka olarak, sporun toplumsal gelişim açısından kritik önem taşıdığına inanmakta ve bu bakış açısıyla çeyrek asırdır sporla iç içe. Vestel, uzun yıllardır voleybol başta olmak üzere, futbol, cimnastik, hentbol ve yelken dallarına önemli desteklerde bulunmakta. Son olarak, 2021 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar gününde duyurduğu Türkiye Cimnastik Federasyonu ve Ritmik Cimnastik Takımları Ana Sponsorluğu da devam etmekte.

Comments


bottom of page