top of page

Tezmaksan Robot Teknolojileri’nin yılda 300 CubeBOX üretecek fabrikası açıldı


1981 yılında talaşlı imalat yolculuğuna başlayan ve Türkiye sanayisinin 40 yılı aşkın süredir çözüm ortağı olan Tezmaksan’ın, iki yıl önce temelini attığı Tezmaksan Robot Teknolojileri’nin robotlu otomasyon sistemi CubeBOX üretecek yeni tesisi, 8 Haziran Cumartesi günü T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla Sivas Nuri Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nde açıldı.


Fabrika açılışında konuşan T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tezmaksan’ın gerçekleştirdiği bu yatırımla hem sanayideki dönüşüme hem de katma değerli ürün ihracatına sağladığı katkının çok kıymetli olduğunu; ihracatta yüksek teknolojili ürünlerin payının arttığını ve üretimde yapısal dönüşüm için yeteneklerin geliştirildiğini ifade etti ve vurguladı: “Buradan tekrar tüm yenilikçi girişimcilerimize seslenmek istiyorum. Üreten, ihracat yapan yatırımcılarımızın başımızın üstünde yeri var.”


“Bu ülkenin bize sunduğu değerleri yüceltmek, ahde vefamızın bir timsali”

Açılış töreninde konuşan Tezmaksan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aydoğdu şunları söyledi: “Firmamız, memleketimizin ekonomisine kattığı değerle bizleri onurlandırıyorsa, verilen her emeğin, akan her alın terinin payı çok büyük. Bu ülkenin bize sunduğu değerleri yüceltmek, ahde vefamızın bir timsali. Sivas fabrikamızla birlikte geçmişten aldığımız mirası geleceğe ve daha ileriye taşıyacak yeni kuşaklara büyük sorumluluk düşüyor.”

 

“Fabrikamız ulaşılabilir otomasyon alanında Türkiye’de ilk”

Tezmaksan Grup CEO’su Hakan Aydoğdu, faaliyete geçen fabrikada şu ana kadar 15 milyon Euro yatırım, 2,5 milyon Euro inşa bedeline ulaştıklarını; geçtiğimiz yılın ekim ayından bu yana seri üretimle birlikte toplam 70 adet CubeBOX’ı imal ettiklerini ve kapasite artışıyla birlikte bu sayıyı yıl sonuna kadar 150 adete çıkarmayı; önümüzdeki yıl itibarıyla ise tek vardiya düzeninde yıllık 300 adet CubeBOX üretmeyi hedeflediklerini belirtti ve ekledi: “Fabrikamız ulaşılabilir otomasyon alanında Türkiye’de ilk, dünyada ise beşinci firma. Burayı, Endüstri 4.0 başlığında karanlık fabrika konseptine uygun olacak şekilde tasarlayıp uyguladık. Standart işleri endüstriyel robotlarla, iç lojistiğimizdeki malzeme akışlarını da otonom mobil robotlar (AVR) vasıtası ile gerçekleştiriyoruz. Fabrikamızda şu an 3’ü beyaz yakalı 13’ü de mavi yakalı olmak üzere 16 çalışanımız mevcut.”

Hedef: 2030’da 100 milyon Euro ciroya ulaşarak Türkiye ekonomisine katkı sağlamak

4 kıtada 38 ülkede bayilikleri bulunan Tezmeksan’ın 2024 sonundaki hedefi, bu ağa 4 ülke daha eklemek ve 8 milyonu ihracattan gelecek şekilde 12 milyon Euro ciroya ulaşmak. Ana hedef ise katma değeri yüksek ürünler üretmeye devam edip 2030 yılında 100 milyon Euro’luk ciro ile Türkiye ekonomisine katkı sağlamak.


Doğaya dost fabrika

Tezmaksan Robot Teknolojileri fabrikası, doğaya dost sürdürülebilir bir mimari ile inşa edildi ve Avrupa Yeşil Mutabakatı’na ve çevresel sürdürülebilirlik prensiplerine uygun olarak LEED Sertifikası alacak şekilde projelendirildi.

Comments


bottom of page