top of page

Shell, engelsiz yaşam yaklaşımına yenisini ekledi: TMPK ile sponsorluk anlaşması imzalandı


Shell Türkiye, engelsiz hizmet alanları ile istasyonlarda başlattığı "engelsiz yaşam yaklaşımına" bugün bir yenisini daha ekledi. Engelsiz yaşamı destekleme taahhüdünü sürdüren Shell & Turcas ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK) arasında bir sponsorluk anlaşması imzalandı.


28 Kasım Salı günü Conrad İstanbul Bosphorus’da gerçekleşen imza törenine Shell Türkiye ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi yöneticileri ile paralimpik sporcular katıldı. Shell, bu anlaşma ile paralimpik sporcuların Türkiye’yi başarıyla temsil etmesine liderlik ederek, toplumsal dönüşüme katkıda bulunuyor. Uzun süreli bir iş birliğinin temellerinin oluşturulması beklenen bu sponsorluk anlaşması ile Türkiye’de engelli sporları ve paralimpik alanında gelişimin sağlanması ve yaratılan sosyal etkinin daha geniş kitlelere ulaştırılması planlanıyor.

İlk hedef Paris 2024 Paralimpik Oyunları

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan “Eşitsizliklerin Azaltılması” hedefi doğrultusunda 2017 yılında özel gereksinimli misafirlerinin hayatını kolaylaştırmak için

sektörde ilk Engelsiz Hizmet Alanı’nı uygulamaya aldıklarını belirten Shell & Turcas CEO'su Emre Turanlı, bugün 850’den fazla istasyonda engelli misafirlerinin, marketteki alışverişlerinden ödemeye kadar istedikleri hizmeti istasyon çalışanlarından refakat desteği ile veya araçlarından inmeden alabildiklerini söyledi. Son iki yıldır da deli2go ürünlerinden elde ettikleri gelirin bir kısmını Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne bağışladıklarını söyleyen Turanlı, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ile birlikte çıktıkları bu yolculuğun önemli bir adım olduğunu; paralimpik sporcuların yanında yer alacaklarını; ilk hedeflerinin ise Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda ülkemizin yeni başarı hikayelerine imza atması ve engelsiz bir yaşamın mümkün olduğunu hep birlikte bir kez daha göstermek olduğunu söyledi.


Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Dr. Av. Murat Aksu ise Shell’in desteğinin hem spor camiasına hem de sporculara büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu; Shell'in sağlayacağı bu destek ile başta 2024 Paris Paralimpik Oyunları olmak üzere, sporcuların uluslararası alandaki başarılarına zemin hazırlayacağını ve yeteneklerini tüm dünyaya sergilemelerine olanak tanıyacaklarını söyledi.


Paralimpik sporcular yeni rekorlar için çalışıyor

İmza törenine katılan Dünya Rekortmeni ve paralimpik oyunlarda üst üste 2 kez altın madalya sahibi, para halter milli sporcusu Nazmiye Muslu Muratlı, sağlanan iş birliğinden memnuniyet duyduğunu; Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda 3. kez altın madalya için mücadele edeceğini; kendisini destekleyen Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin Shell ile gerçekleştirdiği bu yeni iş birliğinin, tüm paralimpik sporcular için önem taşıdığını belirtti. Para Atletizm branşında milli sporcu Mikail Al ise 2024 Paralimpik Oyunları’nda Türkiye'yi temsil etmek üzere hazırlandığını; ülkemizde art arda bu alanda paralimpik sporcuların önemli uluslararası başarılara imza attığını; bu başarıları güçlendirmek üzere Shell’in verdiği destekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Comments


bottom of page