top of page

Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi’nde Girişimcilik Maratonu gerçekleştirildi


Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında, Habitat Derneği ile Sabancı Topluluğu şirketleri Brisa, Kordsa, Temsa ve Teknosa’nın iş birliğiyle hayata geçirilen Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi geçtiğimiz aylarda açılmıştı. Bölgede bulunan girişimcilerin Türkiye ve dünya girişimcilik ekosistemine entegre edilmesini amaçlayan Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi, amacına uygun olarak deprem bölgesinde girişimcilik ruhunu yaşatmayı sürdürüyor.


Bu kapsamda 24-26 Kasım tarihlerinde Hatay ve Adana’dan 150’ye yakın kişinin başvurduğu Girişimcilik Maratonu gerçekleştirildi. Sabancı Gönüllüleri ve Viveka’nın katkılarıyla Habitat Derneği iş birliğinde, “Afet Sonrası Yerel Sorunlara Çözümler” temasıyla gerçekleştirilen ve toplamda 48 saat süren Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi Girişimcilik Maratonu etkinliğinde, toplam 23 takım teknolojinin gücünü afet yönetimi alanında kullanarak daha güvenli, dirençli ve kapsayıcı bir toplum yaratmak için farklı projeler tasarladı.

Finale çıkmayı başaran “Guideverse”, “Hatay’ı Yaşat”, “Circular Trade”, “Makarnaapp” ve “Koza” takımları, programın ikinci aşaması olan hızlandırma programına katılmaya hak kazandı. Bu takımlar 3 hafta sürecek online hızlandırma programında fikirlerini geliştirme ve ticarileştirme imkanı bulacak. Sabancı Topluluğu yöneticileri, Sabancı Gönüllüleri ve Habitat Derneği’nden birçok konuda eğitim ve mentorluk desteği alacak takımlar, yapılacak olan Demo Günü’nde projelerini jürinin değerlendirmesine sunacak. Başarılı fikir sahibi 2 takım toplam 100 bin TL değerinde hibe desteği ile ödüllendirilecek.


Merkezde, maraton katılımcısı takımlar, sürdürülebilir girişimcilik, tasarım odaklı düşünme, müşteri profili oluşturma, kullanıcı senaryosu oluşturma, iş modeli kanvası, hikayeleştirme ve marka oluşturma, sunum teknikleri gibi konularda eğitimler ve uzman mentorlardan destek aldı. İkinci aşamaya geçen 5 takım dışındaki tüm girişimciler ise Sabancı Hatay Kuluçka Merkezi’ndeki ortak çalışma alanında iş fikirlerini geliştirmeye devam edebilecek.



留言


bottom of page