top of page

Puma, sponsoru olduğu Fenerbahçe formalarını animasyon filmi ile tanıttı



Formanın ardında yatan görkemli maziyi, kulübün efsane isimlerini yâd ederek anlatan filmde, başlama vuruşundan gole kadar giden bir atak, geçmişten günümüze gelecek şekilde işleniyor. Her pasta, her mücadelede dönem ve futbolcular değişirken formanın yalnızca renkleri değil, Fenerbahçe’nin tüm değerlerini taşıyan güçlü bir sembol olduğu vurgusu yapılıyor. 


Her frame’in tek tek elle çizildiği cel animasyon tekniğiyle hazırlanan filmde Fenerbahçe’nin farklı dönemleri, dönemlerin ruhunu yansıtan farklı sanat akımları ve stillerle resmediliyor. Sketch illüstrasyon, sulu boya, empresyonizm, pop-art, retro futurism, postmodern art, synthwave, motion graphic ve contemporary realism gibi stil ve akımları aynı potada eriterek hem görsellik hem de hikaye anlamında retrospektif bir yapı sunuyor. 


Publicis Groupe Türkiye imzası taşıyan filmin görsel dünyası Anniverse tarafından hazırlanırken, müzik ve ses tasarımını 3K1A üstleniyor.  Filmde Galip Kulaksızoğlu, Zeki Rıza Sporel, Cihat Arman, Lefter Küçükandonyadis, Can Bartu, Cemil Turan, Rıdvan Dilmen, Aykut Kocaman, Oğuz Aydın, Tony Schumacher, Todor Veselinović, Jay-Jay Okocha, Alex De Souza, Ferdi Kadıoğlu, İrfan Can Kahveci, Deivid De Souza, Semih Şentürk, Diego Lugano, Volkan Demirel, Pierre Van Hooijdonk, Stephen Appiah ve sürpriz bir isim olarak Jose Mourinho çizimlerine yer veriliyor.



Künye:

Reklamveren: Puma

Reklam Ajansı: Publicis Groupe Turkey

CCO: Volkan Dalkilic

ECD: Gürkan Gurel

Yönetici Proje Lideri: Ezgi Ataseven

Marka Ekibi: Nuran Rona, Nuray Azuyar, Eren Erdil

Kreatif Ekip: Emre Gülver, Şafak Kordikanlıoğlu, Sıla Karadeniz, Kaan Topaloğlu, Berk Kırçu

Grafik Tasarım Ekibi: Murat Arslan

Strateji Ekibi: Selin Naz Aktaş, Mervenaz Mete

Ajans Prodüktörleri: Arzu Köksal, Volkan Ağar, Bengisu Doyuran, Mustafa Güngör

Animasyon Şirketi: Aniverse Films

Post Prodüksiyon Şirketi: Rubicon Istanbul

Müzik Şirketi: 3K1A

Comments


bottom of page