top of page
tugcegulirmak

LCW Limitless, modadaki engelleri Milli Paralimpik Atlet Hamide Doğangün ile kaldırıyor


Hazır giyim sektörünün önemli isimlerinden LC Waikiki, Türkiye'nin engellilere özel ilk giyim koleksiyonu LCW Limitless'ı geçen yıl hayata geçirdi. Modaya eşitlik getiren LCW, bu yıl ise "İyi Giyinmek Herkesin Hakkı" dedi ve Milli Paralimpik Atlet Hamide Doğangün'le iş birliği yaptı.


23 Kasım Çarşamba günü Fairmont Quasar İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, LC Waikiki Mağazacılık Genel Müdürü Berna Akyüz ve Milli Paralimpik Atlet Hamide Doğangün sürecin nasıl ortaya çıktığını ve Hamide'nin hikayesini anlattı.

Sizi tabii ki düşüneceğiz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre Türkiye'de 2 milyon 500 binden fazla engelli yaşıyor. İş gücüne katılma oranı ise TÜİK verilerine göre erkeklerde %35,4, kadınlarda ise yalnızca %12,5. Uzun yıllardır LC Waikiki bünyesinde çalışan bir engelli çalışanlarının onları yönlendirmesiyle bu projenin hayata geçtiğini anlatan Berna Akyüz Öğüt, 400'ün üzerinde Türkiye’de olmak üzere, dünyada 1.200 engelli çalışanları olduğunu belirtti. Hamide'nin 5 aylık hamileyken bile Türkiye şampiyonluğu elde etmesinin kendilerine ilham olduğunu söyleyen Öğüt, Hamide ile yaptıkları ilk toplantıda "sence engelli bireyler bu koleksiyonu gördüklerinde ne hissederler?" sorusuna "bizi de düşünmüşler" diyeceklerini belirttiğini; bu cümlenin ise zaten projenin amacını ortaya çıkarttığını söyledi. Her yıl kârlarının %15’ini sosyal faydaya ayıran LCW, bu projeyle de kâr amacı gürmüyor.


Hamide'nin hikayesi

1993 doğumlu Hamide Doğangün, henüz 9 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonrası omurilik felçli oldu. Tekerlekli sandalye kullanmaya başlayan Hamide, özellikle annesinin yönlendirmesi ile Bağcılar Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'nde spora başladı. Kısa sürede ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok başarı elde etti. Başarılarının ardından "Altın Kız" lakabını alan Hamide, 2008 yılında ilk yarışına katılarak Milli Takıma seçildi.


Hamide’nin Para Atletizm branşındaki Uluslararası başarıları arasında, 2009 Akdeniz Oyunları dördüncülüğü, 2012 IPC Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda 200m’de altın madalya, 2015 Dünya Şampiyonasında 100m dünya ikinciliği, 2016 Paralimpik Olimpiyatları'nda 100 metrede dördüncülük, 2017'de Dünya Şampiyonasında 200m dünya üçüncülüğü, 2018 IPC Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonluğu, 2019 Dünya Para Atletizm Şampiyonası'nda dünya üçüncülüğü, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda kişisel en iyi derecesini olan Paralimpik Oyunları beşinciliği, 2021 Dünya Para Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda 3 gümüş madalya, 2023 Paris Para Atletizm Dünya Şampiyonası'nda kadınlar 800m üçüncülüğü yer alıyor. Milli sporcu, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda atletizm branşında ülkemizi temsil etmek üzere kota almış bulunuyor.


Hamide, LCW Limitless koleksiyonun günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları anlayan ve bunlara çözüm sunan bir yaklaşımla tasarlandığını; LC Waikiki'nin engellilerin yaşadığı sorunların çözümü için attığı adımı çok değerli ve samimi bulduğunu belirtti.


LC Waikiki Limitless koleksiyonunda neler var?

Türkiye'nin İlk Engelli Dostu Koleksiyonu LC Waikiki Limitless, özel olarak tasarlanmış 45 farklı üründen oluşuyor. Koleksiyonda dıştan düğme görünümünde, içerisinde cırt bant bulunan gömlekler, yakası cırt bantlar sayesinde kolayca açılarak giyilen tişörtler, belindeki bantlar sayesinde düğmesiz ve fermuarsız şekilde giyilebilen denimler, protez ve atel kullananlar için paçası açılabilir denimler, tekerlekli sandalye kullanan kişiler için diz bölgesinde tutma aparatı bulunan pantolonlar parçalar yer alıyor. Hayatı kolaylaştıracak koleksiyonda, yetişkin kadın-erkek ürünlerinin yanı sıra bebek ve çocuk giyim ürünleri de bulunuyor.

Comentários


bottom of page