top of page

LC Waikiki Green koleksiyonunu zenginleştiriyor: "İyi giyin, 'yeşil' giyin"


“Sürdürülebilir bir gelecek ve iyi giyinmek herkesin hakkı” misyonuyla hareket eden Türkiye’nin lider moda giyim markası LC Waikiki, moda dünyasında öncü bir adım atarak LC Waikiki Green kategorisinde topladığı doğa dostu ürün serisine Doğadan Renkli Pamuk Özel Koleksiyonu’nu ekledi. Yüzyıllardır Anadolu’da kullanılan, genetiğiyle oynanmamış ve bu özellikleriyle nesilden nesile en büyük armağan olan Ata tohumlarından elde edilen kendinden renkli pamuklar, LC Waikiki’nin her zevke hitap eden şık tasarımlarıyla birbirinden güzel kıyafetlere dönüştü.


Doğadan Renkli Pamuk Özel Koleksiyonu, LC Waikiki’nin, Adana’da 218 dekarlık alanda yetiştirdiği “Sarı Gelin” ve “Gelincik” isimli renkli pamuk türlerinden üretiliyor. Bu pamuk türleri boya gereksinimi duymadığından su ve elektrik kullanımında yüzde 50’ye varan tasarruf sağlıyor. Böylelikle hem kimyasal boyama işlemlerinden kaynaklanan çevresel etki ortadan kaldırılmış oluyor hem de sürdürülebilir gelecek için su ve enerji kaynaklarından tasarruf sağlanıyor. “Sarı Gelin” pamuk türü açık kahve, “Gelincik” ise koyu kahve tonlarında renklere sahip.


Öncelik çocuklarda

Çevre dostu uygulamaları ve malzemeleri tasarımlarına dahil ederek moda endüstrisinde olumlu değişime ilham vermeyi hedefleyen LC Waikiki, Doğadan Renkli Pamuk Özel Koleksiyonu’nda önceliği çocuklara veriyor. Koleksiyonda yetişkinler için de ürünler yer almakla birlikte, her yaştan kız ve erkek çocuk için geniş bir yelpazede şık ve rahat seçenekler öne çıkıyor. Tekstil ekolojisine katkısının yanında aynı zamanda hipoalerjenik nitelik taşıyan Doğadan Renkli Pamuk ürünleri, hassas cilde sahip çocuklar için ideal bir seçenek oluşturuyor. Kimyasal boya içermeyen doğa dostu koleksiyon, bej ve ekru tonlarıyla zarafet ve incelik yayarken yumuşak ve nefes alabilen kumaşlar çocukların özgürce hareket etmesini ve günlük aktivitelerinin tadını çıkarabilmesini sağlıyor. Doğa içerikli tasarımları ile ön plana çıkan çocuk koleksiyonunda, farklı kombinler yapılmasına imkân tanıyan tişört ve şortlar yer alıyor.


LC Waikiki Green ile yeşil dönüşüme öncülük: #DoğaAdına

LC Waikiki, isimlerini doğanın güzelliklerinden alan Deniz’lerin, Fidan’ların Toprak’ların yarınları için bugünden sorumluluk alıyor. Doğadan Renkli Pamuk Özel Koleksiyonu’nun da parçası olduğu tüm LC Waikiki Green ürünlerinde kullanılan pamukların tamamı organik.


Hem uygun fiyatlı hem de sağlık ve güvenlik hassasiyetiyle üretilmiş Green koleksiyonu için LC Waikiki, geri dönüştürülmüş polyester ürünleri ile yılda 500 milyondan fazla pet şişe geri dönüştürmeyi hedefliyor. Artan pamuklu kumaşlara ikinci bir hayat veriliyor ve geri dönüştürülüş pamuklu kumaş kullanımıyla toprağı yoran üretim süreçleri azaltılıyor, verimli topraklar korunuyor. Doğal kaynaklarımızı korumak için LC Waikiki Green Koleksiyonu’ndaki jean ürünlerde yüzde 40 daha az su kullanılıyor.


LC Waikiki Green koleksiyonunda yer alan organik pamuk, iyi tarım uygulamaları ile üretiliyor. Böylelikle biyoçeşitliliğin korunmasına ve tohum devamlılığına katkı sağlanıyor.


Komentáře


bottom of page