top of page

Kelebek Mobilya, Cumhuriyet'in 100. yılına özel filmini yayınladı


Cumhuriyetimizin ilk uçaklarının kanatları için kontrplak üretmesi amacıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla Haliç kıyısında bir arsada kurulan Kelebek Mobilya, Ulu Önderimizin ülkemizi yeniden inşa etme süreci ile özdeşleşen hikâyesini Cumhuriyetimizin 100. Yılı için hazırladığı bir filmle taçlandırdı.


Bir Cumhuriyet markası olan Kelebek Mobilya’nın tarihinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla başlayan gurur dolu bir hikâye bulunuyor. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ülkemizi yeniden inşa ederken havacılığa verdiği önemle “İstikbal Göklerdedir” diyerek kendi uçaklarımızın üretilmesi için başlattığı seferberlikte, uçakların kanatları için gereken kontrplakların yabancı ülkelerden alınması yerine ülkemizin kaynaklarıyla üretilmesi için teşvik kararnamesi imzalar. Kararnameyle tahsis edilen Haliç kenarındaki arsaya bir kontrplak fabrikası kurulur; uçak kanatlarından alınan ilhamla “Kelebek - Yeni Kontrplak Fabrikası” adıyla hayata geçer ve Kelebek Mobilya’nın hikâyesi böyle başlar.

Kelebek Mobilya, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bugünlerde Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk’e bağlılığını ifade etmek ve köklerindeki bu benzersiz hikâyeyi kalıcı hale getirmek amacıyla bir film hayata geçirdi.



Künye:

Reklamveren: Kelebek Mobilya

Reklamveren Temsilcisi: Serkan Kaplan

Reklam Ajansı: Ultra

Yapım: Organik & Matte

Yapımcı: İlknur Bal Kutluay

Yönetmen: Kudret Sabancı

Görüntü Yönetmeni: Tolga Kutluay

Sanat Yönetmeni: Ömür Öksüz

Yapım Amiri: Gülce Öksüz Çetin

Kostüm Tasarım: Nesrin Ayaz Sivri

Müzik: Uluğ Aydeniz

Post Prodüksiyon: Matte Post

Comments


bottom of page