Gündüz Grup, gastronomi alanındaki yeni yatırımıyla Karaköy’de hizmete açtığı "Perri Karaköy" restoranını tanıttı. Tarihi Yarımada ve Haliç manzarasına sahip restoran, Akdeniz ve geleneksel Türk mutfağının modern yorumlarını bir araya getiriyor.
Gündüz Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Gündüz, gastronomi sektöründeki ilk girişimleri olan "Abdi Bey Lokantası" ile geleneksel lezzetleri fine dining konseptiyle bir araya getirdiklerini ve Perri Karaköy ile bu vizyonu daha da ileri taşımayı hedeflediklerini ifade etti.
Tarihin içinde, minimal bir dekorasyon
Perri Karaköy, 19. yüzyılda Baltazzi Ailesi tarafından yaptırılan ve "Baltazzi Han" olarak bilinen tarihi bir binada konuklarını ağırlıyor. Aynı zamanda Osmanlı döneminden kalma, 300 yıllık geçmişe sahip Çeşme Hamamı da binanın içinde yer alıyor.
The Galata İstanbul Hotel-MGallery'nin terasında yer alan restoran, tarihi bir binanın dokusuyla harmanlanmış minimal ve ferah dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Mekanın konumu, Karaköy ve Beyoğlu’nun kesişim noktasında yer alarak bölgenin gastronomi merkezi olma iddiasını güçlendiriyor. Minimal ve ferah dekorasyonuyla şık bir ambiyans sunan Perri, misafirlerine her an özel bir mekanda olma duygusunu hissettiriyor. Paylaşımlı masa kültürünü eğlence ile buluşturan mekan, dost sohbetlerinin ve gün sonu buluşmalarının yeni adresi oluyor.
Menüde Şef Onur Kutluca’nın özel tarifleri var
Menünün mutfak şefi Onur Kutluca, Akdeniz ve Türk mutfağını harmanlayan lezzetleriyle misafirlere farklı bir deneyim sunuyor. Menüde dikkat çeken yemekler arasında Safranlı Deniz Mahsullü Risotto, Narenciyeli Fırın Palamut ve Perri Şaşlık gibi ana yemekler yer alıyor. Tatlı olarak ise Lotus ve Çikolatalı Terin öne çıkıyor. Ayrıca mekan, imza kokteylleriyle de dikkat çekiyor.
Comments