top of page

DCL Araç Kiralama, Exer Rent A Car’ı Türkiye’ye getirdi


40 yılı aşkın bir süredir gıda, tarım, tekstil, lojistik ve otomotiv sektörlerinde ticari faaliyetlerini sürdüren Dicle Grubun bünyesinde bulunan DCL Araç Kiralama, geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ın en büyük araç kiralama firması olarak bilinen Exer Rent A Car’ı Türkiye’ye getirdiğini duyurdu.


35 yıl önce Yunanistan’da kurulan Exer Rent A Car, sadece Yunanistan’da 40 lokasyon ve 60’tan fazla teslim noktası ile ulusal düzeyde en büyük Yunan şirketlerinden biri olarak biliniyor. Yunanistan’dan sonra Karadağ, Romanya, Bulgaristan, Ürdün, Malta, Mauritius, Gürcistan’da temsil edilen Exer, Arnavutluk ve Kıbrıs gibi ülkelerde oldukça güçlü bir yapılanmaya sahip.


DCL Araç Kiralama yönetimi, Exer Rent A Car markası ile Türkiye’de Avrupa pazarını hedeflediklerini ve bu anlamda butik, kalıcı, köklü bir hizmet anlayışını sürdürürken, yeni Avrupalı markası Exer ile büyümesini Türk pazarında sürdürüp daha fazla kullanıcıya ulaşarak, müşterinin talepte bulunduğu ihtiyaçları gidermede güçlü bir çözüm ortağı olacağının garantisini verdi. Özellikle firmanın ana iş kolu olan kiralama sektöründe istihdama hizmet edecek her faaliyeti desteklemeye de istekli olduklarının altını çizdi. 


DCL Kiralama Genel Müdürü Ufuk Acemoğlu açıklamasında şunları söyledi: “Exer Rent A Car markamız ile 500 adetlik bir araç filosuyla sektöre giriş yapmayı planlıyoruz.  Exer Rent A Car bünyesindeki araç sayımızı, yakın zaman içinde binli adetlere yükseltme hedefindeyiz. Son yıllarda, Türkiye pazarında da Avrupa ile paralel olarak otomobil sahipliği yerine kiralama tercihleri ön plana çıkmaya başladı, biz de buradaki fırsatı değerlendirmek istediğimiz için birçok broker ile anlaşmalı bir Avrupa markası ile iş birliğimizi başlattık. Exer, özellikle Yunan adalarında güçlü olan bir marka, dolayısıyla Türkiye Yunanistan arasında başlayan yeni vize uygulamaları ile Yunanistan’a giden Türk müşterilerine Yunanistan’dan da hizmet sunabiliyor olacağız. Exer Rent A Car’ın Avrupa pazarındaki gücünün gücümüze güç katacağını düşünüyoruz.” 


Hedef: Hizmet verilen bayii sayısını Türkiye genelinde 8’e çıkartmak

DCL Kiralama Genel Müdürü Ufuk Acemoğlu, Exer Türkiye’nin ilk etapta İstanbul’da (IGA İstanbul Havalimanı, SAW Sabiha Gökçen Havalimanı, Yeni Bosna), Muğla’da (Bodrum, Dalaman), İzmir ve Antalya’da faaliyetlerini sürdüreceğini; 2024 yılının sonuna kadar 8 şubeye çıkmayı hedeflediklerini ve markanın Türkiye’deki geleceğinin parlak olduğunu belirtti: “Türk Yunan turizm anlayışının beklentilerine paralel bir şekilde araç kiralama sektörünün de iyi bir yıl geçireceğini öngörüyor, Exer Rent A Car olarak 2025 yılında da sektördeki hizmet ağımızı ve araç filomuzu artırarak büyümeyi hedefliyor, bundan sonra da DCL Kiralama çatı markamızla yurtdışında güçlü, yaygın markalarla anlaşma sağlayarak farklı iş birlikleri ile büyümeyi sürdürmeyi hedefliyoruz.” 

 

 

 

Comments


bottom of page