top of page
Brandmap Haber

Avrupa’nın en iyi işverenleri 2024 listesi açıklandı: Türkiye’den 13 şirket yer aldı


İş yeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda küresel otorite olan Great Place To Work® 2024 yılı için Avrupa genelinde en iyi çalışan deneyimine sahip 100 küçük ve orta, 100 büyük ölçekli şirketi açıklandı. Listelerde, Türkiye’den 4 küçük ve orta ölçekli, 9 büyük ölçekli şirket yer alıyor.

 

Avrupa’nın En İyi İşverenleri Listesinde; Avusturya, Belçika, Güney Kıbrıs, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç, İsviçre, Hollanda, Türkiye ve Birleşik Krallık'ta yer alan Great Place to Work® Sertifikası™ sahibi şirketler arasında, kendi ülkelerindeki yerel değerlendirmede En İyi İşveren™ olmaya hak kazanmış en iyi çalışan deneyimine sahip şirketler yer alıyor.  

 

Listeler, iş yeri kültürü ve çalışan deneyimini ölçümleyen Trust Index™ anketine dahil olan 1,3 milyondan fazla çalışanın geri bildirimlerine dayanıyor ve Avrupa genelinde 2 milyonun üzerinde çalışanın iş deneyimlerini temsil ediyor olması ile en büyük çalışan deneyimi araştırmaları arasında yer alıyor.

 

Türkiye’den, küçük ve orta ölçekli şirketler kategorisinde 4, Fortune 100 Büyük ölçekli şirketler kategorisinde ise 9 şirket yer aldı.

2024 yılı Avrupa’nın En İyi İşverenleri, şirket büyüklüğüne göre iki kategoride açıklandı. Avrupa’nın En İyi Küçük ve Orta Ölçekli İşverenleri listesi için, 2023 veya 2024 yılında Avrupa'da 50 ila 499 çalışanı bulunan şirketler değerlendirildi. Listede Türkiye'den 36. sırada Lojistik sektöründen Lgt Logistics, 62. Sırada Gayrimenkul sektöründen REMAX TÜRKİYE ile 82. ve 95. sıralarda: Teknoloji sektöründen iki şirket Teknasyon ve GLOBAL IT bulunuyor.

 

500 ve üstü çalışanları olan organizasyonların yer aldığı ve Fortune’un katkılarıyla oluşturulan Avrupa’nın En İyi Büyük Ölçekli İşverenleri listesi ise Fortune 100 listesi olarak biliniyor. Bu prestijli listede Türkiye’den yer alan dokuz şirketin üçü Teknoloji, üçü Perakende, biri Üretim, biri Sağlık, biri Lojistik sektöründen. Etiya Bilgi Teknolojileri 41.,Tavuk Dünyası 42, Kınay Taşımacılık ve Lojistik A.Ş. 51., Architecht Bilişim 70., İpekyol Grup 74., Sahibinden.com 87., Medical Point 88., Votorantim Cimentos 94., Saat&Saat ise 98. sırada yer aldı.


Great Place To Work® CEO’su Eyüp Toprak, konuyla ilgili şunları söyledi: “21 farklı ülkeden işverenlerin yer aldığı listelerde Türkiye’den 13 şirketin bulunması, ülkemizin bu gerçeği anladığını ve çalışan deneyimi konusunda örnek bir konumda olduğunu gösteriyor. Üstelik tüm bu ülkeler arasında ekonomik ve sosyal krizleri daha yoğun yaşayan bir ülke olmasına rağmen. Bu gurur verici olduğu kadar çok önemli bir noktaya da işaret ediyor: çalışanına değer veren, güven kültürü inşa eden organizasyonlar, mutlu çalışanları sayesinde herhangi bir kriz olsa dahi sağlam yapısını koruyor.”

 

 


Comments


bottom of page