top of page

Allianz Türkiye, Koruncukların geleceğini şekillendirecek

Güncelleme tarihi: 10 Kas 2023


Bu yıl Türkiye’deki 100’üncü yaşını kutlayan Allianz Türkiye, Cumhuriyet ile yaşıt bir kurum olarak üzerine düşen sorumluluğu alıyor. Daha önce birçok kurumsal sosyal sorumluluk projesine imza atan Allianz Türkiye bu kez, kız çocuklarının eğitimlerine kesintisiz devam edebilmelerini amaç edinen Koruncuk Vakfı ile “Bir Kız Gelecek” programını başlatıyor.


Allianz Türkiye, 7 Kasım Salı akşamı Uniq İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında “Bir Kız Gelecek” programının detaylarını aktardı. 2030 yılına kadar devam etmesi planlanan bu uzun soluklu yolculuğun misyonu, Koruncukların yaşam boyu destekçisi olmak...


“Bir Kız Gelecek” katmanlı ve uzun soluklu bir yolculuk

Programın ilk katmanında “insan odağı” yer alıyor. Öncelik, 6 Şubat depremlerinden etkilenen yirmi beş kız çocuğunun dört yıl boyunca Koruncuk Vakfı bünyesine katılacak olması. Bu yirmi beş çocuğa sosyoekonomik açıdan önleyici, koruyucu ve iyileştirici çözümler sunulacak; barınma, eğitime erişim ve danışmanlık hizmetleri sağlanacak. Programın “kurum odağı” katmanında ise vakfın daha fazla kız çocuğuna yuva olabilmesi; Allianz Türkiye’nin desteğiyle inşa edilecek yeni yurt binasıyla kapasitenin iki katına çıkarılması hedefleniyor.


“Üniversite odağı” katmanında lisenin sona ermesiyle yuvadan ayrılmak zorunda kalan Koruncuklar destekleniyor. Allianz Türkiye, herhangi bir başarı şartı aramadan üniversitelerin iki/dört yıllık bölümlerini kazanan tüm Koruncuklara üniversite öğrenimleri boyunca destek verecek. “Gelişim ve İstihdam Odağı” katmanında, Koruncukların meslek sahibi olabilmelerine destek olmak amaçlanıyor. Sigortacı olmak isteyen Koruncuklara mesleki eğitimler verilecek; özel sektörde çalışmayı hedefleyen üniversiteli Koruncuklara Allianz Türkiye staj programlarında kontenjan ayrılacak; Allianz Türkiye ya da dağıtım kanallarının bünyesinde istihdam imkânı yaratılacak.

Koruncuklara “yaşam boyu destek” hedefleniyor

Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, yıllardır her adımlarında sürdürülebilir değer yaratma modeli ile çalıştıklarını, gelecek nesillere yapılan yatırımların küresel amaçlara da hizmet ettiğini belirtti. Hem Cumhuriyet’in hem de kendilerinin 100. yılında attıkları cesur adımla Koruncukların yaşam boyu destekçisi olacaklarını, gelecek nesillerin yarınlara umutla bakması için Allianz Türkiye olarak ellerinden gelen katkıyı sağlamaktan mutluluk duyacaklarını, söyledi.


Koruncuklar yurtta değil, yuvada yaşıyor

Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray; 44 yıldır vakıf olarak önleyici, koruyucu ve iyileştirici hizmet modelleri ile kız çocuklarının toplum içinde özgüvenli bireyler olarak yer almaları için çalıştıklarını söyledi. Allianz Türkiye iş birliği ile hayata geçirilen “Bir Kız Gelecek” programının önemini vurgulayarak, Allianz Türkiye Ailesi’ne destekleri için teşekkürlerini sundu.


Türkiye’nin dört neslini ortak müzik paydasında buluşturan Erol Evgin ise kız çocuklarının hayallerine şarkılarıyla destek oldu. 7 Kasım Salı akşamı Uniq Hall’de Cumhuriyet’in 100. yılı şerefine düzenlenen Erol Evgin konserinin tüm geliri Koruncuk Vakfı’na bağışlandı.



Comments


bottom of page