top of page

Adil Işık Group, sürdürülebilir modaya “For Art” koleksiyonu ile devam ediyor


Türkiye’nin önemli yerli üretim moda markalarından Adil Işık Group, sürdürülebilirlik konusundaki vizyonunu yansıtan projelere devam ediyor. Son olarak, sanat ve modayı sürdürülebilir şekilde bir araya getirmek için kolları sıvayan adL, illüstrasyon sanatçısı Hülya Güney ile iş birliği yaptı ve For Art koleksiyonunu meydana getirdi. Projede sanatçıya ait Sana Dair, Kaşif, Meydan Okuyanlar, Sonsuz An, Renk Mevsimi, Konuşulmayan Beklentiler, Göğe Bakan, Yanılsama isimli 8 tablo kumaşlara resmedildi. Kadın, tabiat odaklı motiflerin ve doğaya ait renklerin hakim olduğu çiçek ya da ağaçtan elde edilen haki, kahve ve bej gibi toprak tonlarıyla dikkat çeken For Art koleksiyonu, tamamen geri dönüştürülmüş kumaş ve doğal içerikli boyaların kullanıldığı 28 parçadan oluşuyor.


 “Sürdürülebilirlik hem marka gruplarımızın hem de tedarik zincirimizin ana ilkelerinden biri”

Adil Işık Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zehra Işık, sürdürülebilirliğin hem marka gruplarının hem de tedarik zincirlerinin ana ilkelerinden biri olduğu vurguladı ve sözlerini sürdürdü: “Adil Işık Group olarak, sürdürülebilir sanat hep kıymetli bulduğumuz bir alan oldu. Bu noktadaki sürecimiz ilk kez Hülya Güney ile başladı. Tablolarının hepsinin kendine özgü bir hikayesi ve tarzı var.  Bakıldığında resimde bir yaprak görüyoruz ama aslında o sadece bir desenden ibaret değil, arkasında derin izler taşıyor. Bu koleksiyon özelinde tamamen pamuk, keten gibi doğal kumaşlar ve geri dönüştürülmüş ipliklerden yararlandık. Tabiat temelli bir koleksiyon olduğundan modelleri çok baskın renkler yerine toprak tonlarıyla zenginleştirdik. En önemlisi de eserlerin ruhuna uygun olması sebebiyle koleksiyonda suni hiçbir unsura yer vermedik. Şimdi ise kadın ruhuyla tabiatı öne çıkaran 28 parçalık koleksiyonumuzu hikayeleriyle birlikte reyonlara taşıdık. Tüketicilerin, ürünlerimizin içinde kendilerini çok şık ve iyi hissetmelerinin yanı sıra ürünün hikayesine de sahip çıkarak iki taraflı bir satın alma davranışında bulunması bizleri mutlu ediyor.”

 

“For Art koleksiyonu için kadın ve doğa odaklı bir çıkış noktasından ilerledik”

İllüstrasyon sanatçısı Hülya Güney, eserlerinin, sanata değer veren yerli moda markası adL tarafından kumaşlara, kumaşlardan da yüzlerce insana ulaşacak olması fikrinin kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi ve sözlerini sürdürdü: “adL ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde kadın ve tabiat odaklı çalıştığım 8 adet eser kendine özgü hikayeleriyle kumaşlarda yeniden hayat buldu. ‘For Art’ adını verdiğimiz koleksiyonu, tabloların ruhuna yakışır biçimde tamamen doğal pigmentli boyalar ve geri dönüştürülmüş materyallerle oluşturduk. Bu koleksiyon için de tamamen kadın ve doğa odaklı bir çıkış noktasından ilerlediğimizi söyleyebilirim. Böylece her bir eser bu koleksiyonla farklı bir versiyonuna ulaştı. Doğal kumaşlar, yaşanmışlıklar, kadın ruhunun dokunuşları gibi unsurları bir araya getirdiğimiz bu projeyle sürdürülebilirliği evlere taşıma fırsatı bulmaktan dolayı mutluluk duyuyorum.”

 

 

 

 

 

 

Comentarios


bottom of page