top of page
Brandmap Haber

Abdi Bey Lokantası gastronomi dünyasına giriş yaptı


Otelcilik ve hizmet sektöründe 20 yılı aşkın deneyimiyle tanınan ve "Qualia Exclusive Wellness & Spa" markasıyla sektörde yer alan Mahir Gündüz, gastronomi dünyasına yenilikçi bir soluk getiriyor. Gündüz’ün Karaköy’de konumlandırdığı iki farklı konsept restoranı, İstanbul’un yeme-içme sahnesine ayrı bir değer katıyor.


Abdi Bey Lokantası ve Perri Karaköy, bölgenin tarihi dokusunu modern bir yorumla buluşturarak bölgenin cazibe merkezi olmayı hedefliyor. Haliç ve tarihi yarımadanın büyüleyici manzarasına sahip olan bu mekanlar, Gündüz’ün vizyonunu yansıtan ayrıcalıklı bir deneyim sunuyor. Gündüz, bu yeni girişimiyle ilgili olarak, “Karaköy’ün kalbinde, kaliteli ve özgün bir hizmet anlayışıyla gastronomi alanında güçlü bir başarı hedefliyoruz” diyerek hedeflerini ortaya koyuyor.


Ne Modern Meyhane Ne Salt Bir Lokanta Ya Da Restoran..

Karaköy’ün tarihi dokusunda misafirlerini ağırlayan ve şık konseptini özel tatlarla buluşturan Abdi Bey Lokantası’nda hizmet ve sunumlar oldukça iddialı. Anadolu lezzetlerinin modern gastronomi örnekleriyle birleştiği özgün bir menüye sahip olan mekan, ne modern bir meyhane ne salt bir lokanta ya da restoran. Abdibey Lokantası şık ambiyansı, özel sunumları, imza lezzetlere eşlik eden yöresel tatların şef dokunuşuyla ayrıcalıklı bir gastronomi yolculuğuna dönüşümü ve hizmet kalitesiyle ‘lokantanın fine dining’i sloganıyla yeme içme dünyasında iddialı bir şekilde yerini alıyor. Kasım başı itibarıyla hizmet vermeye başlayan ve The Galata Otel İstanbul’un en üst katında bulunan Abdi Bey 90 kişilik kapasitesi ile haftanın her günü sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeğiyle lezzetseverlerle buluşuyor. İhtişamlı bar ve mini terasında yer alan Haliç manzarasına nazır kokteyl bar, geleneksel lezzetlerin ve dekorun bütünlüğüne tezat bir ahenkle bambaşka bir deneyime ev sahipliği yapıyor. Abdi Bey Lokantası hizmet kalitesi, fark yaratan konsepti, ayrıcalıklı hissettiren lezzetleri ve misafir memnuniyetine odaklanan yaklaşımıyla konuklarını özel bir gastronomi yolculuğuna çıkarıyor.

 

Geleneksel tatlara, modern gastronomi buluştu

Abdi Bey’de, Anadolu mutfağından günümüze kadar gelen lezzet mirası, modern gastronomi örnekleriyle yeniden yorumlanarak sunuluyor. Tarihsel ve kültürel izler taşıyan yemekler hazırlanırken, malzemeler titizlikle seçilip ustalıkla birleştiriliyor. Abdi Bey’de henüz yemeğe başlamadan lezzet yolculuğu başlıyor ve sıcacık ekmeğe eşlik eden ön atıştırmalıklar, alışılmadık tatların buluşmasıyla hazırlanan özel meze ve zeytinyağlılar, yöresel çeşitlerin başrol olduğu ara sıcaklar, kebaplar ve ana yemek çeşitleriyle devam ediyor. Şef Onur Kutluca, Anadolu mutfağından günümüze kadar gelen lezzetleri modern gastronomi örnekleriyle yeniden yorumlayarak konuklara tam bir lezzet şöleni sunuyor. Sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde yerli üretim ve yerinden tüketim yaklaşımıyla mevsimsel ürünlere menüsünde yer açan Abdi Bey Lokantası, coğrafi işaretli ürünleri orijinal isimleriyle sunarken şef yorumu ve özel sunumlarla lezzetseverlerle buluşturuyor. Mevsiminde tüketim ilkesiyle yerel üreticilerden sağlanan ürünlerle hazırlanan menü, yaratıcı ve şık sunumlarla tam bir bir lezzet senfonisi sunuyor.

Comments


bottom of page